ponedeljek, 10. september 2007

Gašperjeva 1. svečka

Joj, kako je minilo Eno leto. Se mi zdi, da je bilo še včeraj, ko je bil še v materinem trebuhu in da smo ga kak teden nazaj skupaj "zalili" ob njegovem rojstvu. Pa je že leto naokoli. Seveda se za prvi rojstni dan spodobi prirediti majhno zabavico, vsaj za družino in najožje prijatelje. Šele kasneje jo bo lahko praznoval med svojimi vrstniki, pa raje ne pomislim na to, saj se zavedam, da bo tudi zabava, ko ga bom peljal v kak center na praznovanje s prijatelji, kot bi mignil tudi tu. Prehitro beži čas.

Ker je Gašper rojen 3.9. in je bil letos ta dan ponedeljek (sredi delovnega tedna), smo praznovanje priredili na soboto in nedeljo. V ponedeljek pa je vseeno dobil lepa darila - od babice Zdenke in starega ata Tonija tricikel, od strica in hkrati botra Nenada in njegove Petre pa poganjavček s prikolico, ki se lahko priredi tudi v takšnega, da ga rine pred sabo. Babica Irena in star ata Ivo so poskrbeli za lepe zavese za Gašperjevo otroško sobo, od prijateljev pa je dobil lepega požrešnega krokodila in divjega rdečega poganjavčka z volanom.


Stric Nenad in Petra sta mu kupila poganjavček s prikolico.

Torto smo naročilo pri Sladkem Toniju - slasčičarna pri jezu ob Savinji.

V soboto zjutraj pred zabavo je po gobe šel star ata Ivo in mu jih prinesel.

Včasih se prav prepričljivo postavi na noge.

Rad pa ima tudi, da ga "žuliš" po rokah. Varno v naročju starega ata Tonija.

Povabljenci v soboto.

Teta Štefka. Pa ni moja teta. Tako jo kličem, ker jo poznam že celo življenje, saj je naju z bratom pazila, ko sva bila midva dojenčka - ah, kje je že to.

Nekaj pogostitve za povabljence.

In tisto najpomembnejše pri rojstnem dnevu. Torta s prvo svečko...

......in ognjemetom. S kakšnim zanimanjem ga je opazoval.

Ker je Gašper še premajhen je namesto njega za razrez torte poskrbel drugi najmlajši na zabavi - njegov stric Tomažek.

Prijatelji pa so na praznovanje prišli naslednji dan (v nedeljo).

Spet eno izmed novih daril. Poganjavček z volanom.

Še en lep družinski dogodek je za nami. Gašper pa neustrašno in bliskovito raste. Zdaj že pridno hodi v vrtec in se tam uči novih vragolij.

5 komentarjev:

Spela pravi ...

Super ste praznovali in ovekovečili prvo svečko ;)

Daril pa cele kupe. Tudi moj nečak je bil star 1.leto, ampak 11.9. (včeraj). Sva mu kupila pemetnega kužata. Bom pomoje naredila 1x temo na moj blog :D

Drugače pa...sme ga sla zadnjič na hitro pogledat v vrtcu pa se je kr dobro držal. Bom šla še kdaj mimo, kako je in bom poročala, če želita :)

Aja...pa en lep pozdrav Hanni ;) Upam, da se me še spomni :D

Gregor Barič - Baro pravi ...

Ja!!!!! Bi ti bil fuuuul hvaležen. Sva oba z Nino zaskrbljena kako je. Sploh sva bila v ponedljek, ko sva ga prvič po 6 minulih dneh od uvjanja (ker je vmes seveda že zbolel) pustila za cel dan. Seveda pa vzgojiteljice potem, ko prideš po njega, nikoli ne povejo čisto po pravici ampak večinoma malce olepšajo.

Sploh danes, npr. Je imel zjutraj malce zamašen nosek. Nič vročine. Pa sem ga peljal v vrtec in jim to tudi povedal in zraven v njegov mini nahrbtnik dal tudi "Sterymar" in rekel, naj mu malce "špricajo", da se bo odmašil. Ko sem prišel ponj pa je imel že vročino (37.5) in čisto zamašen nosek. Vmes pa je Nina govorila z prijateljico, ki je bila včeraj s svojo hčerko na uvajanju in je v Gašperjevi skupini bil menda en fantek z gnojnim izcedkom iz noseka. Sigurno je prehlad staknil pri njem. Ko pa sem danes ob prevzemu Gašperja vprašal, če je kdo drug v skupini tudi bil oziroma je prehlajen, pa so rekli da ne, čeprav so baje očeta tega otroka včeraj "oklincali" naj takšnega ne vozi v vrtec. Torej so za njegov prehlad vedeli.

Ok. Sej razumem, da se ne sme povedat čisto vse, ker so nekateri takšni, da se takoj razburjajo in po možnosti takoj drvijo do ravnateljice. Jaz ne bi. Samo po pravici vedno želem, da bom res vedel, kaj se dogaja z mojim otrokom v vrtcu, v katerega sem jim ga zaupal in katerega plačujem.

Kakšno skupino pa ti paziš, Špela? Ali delaš kaj drugega?

UrosG pravi ...

Sej ne vem, če bi se utikval v te dojenčkaste posle :D. No zažel mu še na mnoga leta ;)

Spela pravi ...

A maš slučaj msn? Bi ti raje razložila osebno kot takole javno. No pa tudi lažje bo :)

Gregor Barič - Baro pravi ...

Moj MSN - tudi za druge:
gregorbaric@hotmail.com

DDD - Dva ducata dopustniških

Tudi letos smo se za glavni poletni dopust odločili za destinacijo, ki je toliko oddaljena, da si je za potovanje potrebno izbrati polet z ...