sreda, 6. februar 2008

Bil ... na Krvavcu

Namreč bil boj na Krvavcu. Boj z vremenom. Ja, bilo je klavrno in od 7 dni je bil idealni smučarski le en. No, vsega skupaj sem smučal 4 dni, ampak je bilo to smučanje bolj podobno iskanju igle v senu, saj je bila takšna megla, da sem moral nenehno gledat, da ne bom koga zbil. Katastrofalen je bil tudi umeten južni sneg - sami mokasti kupi, ki te v trenutku ustavijo in ti odpnejo smuči. Očitno pa sem se kljub vsemu dobro držal slogana "bolje počasi, kot nikoli", saj sem nazaj prišel bolj ali manj brez poškodb.

No, da začnem na začetku. V nedeljo 27.1. smo že s slabim začetnim občutkom do vrha nabasali dva avtomobila in se odpravili na Gorenjsko. S slabim občutkom zato, ker je Gašper 3 dni prej dobil vročino in jo je malo imel še tisti dan. Pa smo vseeno tvegali in res je še isti večer več ni imel.

Na Eldom, oziroma dom Elektrogospodarstva Slovenije smo jaz, Nina, Gašper, Tomaž, Ivo in Irena prispeli okoli poldneva.

Slika ni nastala ta dan, ampak je izpred dveh let, ko smo s prijatelji dopustovali tu.

Soba pa je bila velika - apartma s kuhinjo.


Skupni prostor s televizijo.


Jedilnica s krušno pečjo.




Nadvse duhoviti in prijazni Franci.



Tudi tu sem lahko malce "fitnesiral".


Smučke pa so čakale na sončni dan...

...ki je po meglenem ponedeljku prišel v torek. Ta dan je bil tisti pravi. Mrzla noč, ki utrdi sneg in ne premrzlo sončno jutro. Moj fotoaprat je v roke vzel Tomaž (Dopekillag), ki si je dal duška.

Ko smo mi smučali je Gašperja pazila babica Irena.

Gašper se je hitro spoprijateljil z eno izmed gostij Eldoma - Neli.

Medtem, ko Nina smuča že od malih nog, sem jaz ...

začetnik. Začel leta 2006. ;)

Na ta dan sta prišla tudi Ninina teta in stric - Denise in Jože.

Kot je bil lep dan je bil tudi večer in iskoristili smo ga za izlet do Eskimske vasi, ki pa je bila žal rezervirana za prvatno zabavo ...

Odšli smo proti sončnemu zahodu ...




v hladno Tiho dolino.

"Ratraki" so pred nočjo pridno urejali proge.

Na poti tja in nazaj pa so nenehno mimo švigali nori vozniki motornih sani ...

medtem, ko sem jaz na njih samo poziral. :)

In še nekaj iz rubrike "razno".


Malemu je bila sila všeč omara, v katero je sam zlezel, se skrival in govoril: "Ku-ku"!

Z Ivom sva vseh 7 dni bila trd kvartopirski boj - šnops.

Gašper je užival v hoji po stopnicah.



Včasih pa je bil tudi malo siten ... :)


Toliko zaenkrat v tej malce širši objavi. Če povzamem, se mi zdi, da je vse bolj za verjet vremenoslovcem, ki omenjajo "globalno segrevanje", saj očitno zime niso več to, kar so bile. Ena šola zame več pa je ta, da ne bom več rezerviral smučanja 3 mesece prej....

6 komentarjev:

Matjaž Očko pravi ...

glede na to, da si začetnik, bi bile zate verjetno boljše carving smuči (ker vidim, da imaš še ravne dile)... much much easier! :) no, sam se tudi ne znam kaj prida; grem premalokrat na smuči; ampak na carvingu ti ni treba polovico tolk delat :)
res smola, da ste mel takšno vreme... razmišljam, če bi ju3 šla na Vogel (smučat po treh letih pavze), ampak sem taaaaaaak len :)

Gregor Barič - Baro pravi ...

Sej so carving. No res da ni tist ful carving ampak mogoče pol-carving. Rossignol UPC Carve. Me pa res mika, da bi si enkrat sposodil čisti carve in probal.

Matjaž Očko pravi ...

aja, sorry... :) tiste na fotki potem niso tvoje? :) mislim, da imava celo enake smuči, hehe :)

Anonimni pravi ...

Matjaž, carve sicer ni potrebno takšno miganje kot klasika, je pa precej bolj trpeče za noge. Seveda še voziš kot je treba, torej rit in boke na stran. Baro, če te mika imam sam dilce z 11m radija ;) Se da prav pošteno položit.

Gregor Barič - Baro pravi ...

Ja. Al pa "Bigfootke". Tist pa moreš delat. No, na mojih smučeh me moti, ker so zelo mehke in nimajo tiste tipične carving linije, torej opaznega zožanja pri vezeh in širine spredaj in zadaj. Ta linija je pri mojih manj zakrivljena. Enkrat si bom sposodil takšne, ki imajo to res izrazito in da bodo malo krajše. Zdaj imam namreč 170 cm.

Sicer pa grem jutri smučat na Koralpe, če ima kdo čas imam še 1 mesto prosto ...

Anonimni pravi ...

Uf, bi šel, samo ne vem če mi dajo fraj na šihtu :D Tam se da super "šponat"

DDD - Dva ducata dopustniških

Tudi letos smo se za glavni poletni dopust odločili za destinacijo, ki je toliko oddaljena, da si je za potovanje potrebno izbrati polet z ...