petek, 9. maj 2008

Živalski vrt

Že v prejšnji objavi sem omenil, da smo se 2. maja odpravili v živalski vrt. Tokrat sem naredil precej več fotografij in tudi pri nadaljni obdelavi sem si dal več duška. Zanimivo mi je bilo zopet po dolgem času vihteti Eosa z "našraufanim" ozkokotnikom - Sigmo APO 70-300. Dan je bil namreč sončen, časi zaklopov pa zato temu primerno kratki. Kako sem se odrezal - presodite in ocenite sami.

Sicer pa h opisu dogodka lahko dodam to: - nepopisna gneča, cena 6 € pretirana, ker ni videt nič. Ni šimpanzov, risa, tudi druge živali se skrivajo. Terarij prazen, skratka nič podobno lepemu, velikemu živalskemu vrtu. Gašper je tako najbolj užival na gostinjskem delu, kjer se je vozil z vlakcem.

Gneča ob vhodu. Praznik in lep dan - torej logična posledica.

Ob vhodu - Sebastijan, bratranec Goran, Petra in brat Nenad.

Petra, Nenad in Irena pozirajo.

Bratranec Goran iz Zagreba na obisku - tam imajo mimogrede veliko lepši Ž.V.

Gašper poln pričakovanj in obljub.

Brez dude pa ne gre.

Moje znamenje - kozorog.

Beloglavi jastreb od blizu ...

...in od daleč.

Gašper na bakrenem bizonu.

Papige je Gašper opazoval z zanimanjem.

Po naporni hoji pa je bil že precej utrujen - v naročju mame Nine ...

...in na ramenih strica Nenada.

Kameli pa je Gašper rekel - ihaha - hehe je mislil da je konj.

Zamišljen "levček".

Slon je vejo zlomil kot šibico.

Levinja pa je počivala.

Črno-belo.

Vsaj "ten" slike je moder, če že noj ni. :)

Gašper je proti pričakovanjim res užival v vožnji z vlakcem.Če še torej enkrat povzamem in hkrati svetujem - ne priporočam obiska Ljubljanskega živalskega vrta. Vem, da je bilo tudi že na TV omenjeno, da se spopadajo s finančnimi težavami, ampak mislim, da bi lahko obiskovalcem ponudili precej več.

2 komentarja:

Uroš Urlep - GuJo pravi ...

gneča na vhodu je pa res kritična....kot popolni amater lahko povem (v to niso vštete fotografije družinskih članov te so itak vse fajne) je meni najboljša una od leva... ko sem jo videl bi lahko zraven napisal esej, pa tudi levinja mi je noro fajna..... ptiči mi niso ravno pr srcu..so me ze ene trikrat posrali v zračnem napadu... tak da me sploh ne fascinirajo :)

Gregor Barič - Baro pravi ...

Hehe. Kakšen lapsus...Sem napisal tiger, namesto levinja. Hvala da si me popravil. Tigri so ves čas spali na soncu.

Sicer pa hvala za komentarje. Ja, res sem tega levčka kar precej našraufal, da je nastal tako mistično žalosten. Original fotka ni niti približno tako všečna. Če pa ne bi bilo mreže vmes, pa ne bi bilo verjetno danes niti mene, ampak takrat pa bi bila fotka res prava.

DDD - Dva ducata dopustniških

Tudi letos smo se za glavni poletni dopust odločili za destinacijo, ki je toliko oddaljena, da si je za potovanje potrebno izbrati polet z ...