sobota, 14. marec 2009

Gašper fotograf

Svojo fotografsko opremo sem povečal za baterijsko držalo in IR prožilo. Sedaj je moj Canon Eos 40d še večji, fotografiranje pa zaradi boljšega oprijema lažje. Sploh kar se tiče portretnih fotografij, ki jih rad delam, je fotografiranje ob dodatnem stranskem prožilu neprimerno udobnejše.

In ravno zaradi IR prožila sem izkoristil trenutek in daljinček v roke porinil gašperju. Fotoaparat sem usmeril vanj in medtem ko je on veselo pritiskal, sem pri 1/25 sekunde aparat rahlo rotiral v levo in desno in nastale so zanmive fotografije. Tehnično seveda niso popolne, saj Gašper (še) ne ve, da je najprej treba pritisniti do polovice, da AF izostri in šele potem do konca.

Naredil sem kolaž, ki ga objavljam.

3 komentarji:

Anonimni pravi ...

Ga boš kar hitro naučil kako se temu streže. Mimogrede, a Canon ne izostri iz šele nato fotka? Ni to mal neuporabno, jaz če pri svojem pritisnem do konca in če fotka ni ostra, kjer je točka ostrenja ne sproži. Razen v full manual načinu.

Gregor Barič - Baro pravi ...

Načeloma bi moralo biti tako, kot ti praviš, če gre za zmerno pritiskanje. On pa je "tolkel" po gumbu kot zmešan in bi zatajil še tako sofisticiran sistem zaznavanja ostrine. :)

Anonimni pravi ...

Gre po atovih stopinjah :D (lepo počasi, se nikam ne mudi (so rekli Mi2 :D)

DDD - Dva ducata dopustniških

Tudi letos smo se za glavni poletni dopust odločili za destinacijo, ki je toliko oddaljena, da si je za potovanje potrebno izbrati polet z ...