četrtek, 14. junij 2007

Mali plazilec Gašper

Zadnjič sem opazoval sina Gašperja, ki se je nedolgo nazaj naučil plazit, kako v bistvu uživa v tem. Saj ne, da bi se plazil na klasičen način - torej po vseh štirih, ampak so njegovi podvigi na tleh bolj podobni tistim v vojski. Delujejo praktično samo roke in on se vleče predse. Pa sem rekel, zakaj pa se še jaz ne bi spravil na njegov nivo, seveda s fotoaparatom v roki in videl, kaj zmore moja nova pridobitev Tamron 17-50 2.8 xdi.

Vse skupaj resda ni trajalo nevem kako dolgo, ker se je revež potem utrudil, najbolj pa mi je v oči padla tale fotografija:

Takšna je v originalu prišla iz fotoaparata.

Seveda je cela oranžna in praktično nekontrastna. Pa sem se spravil malce v Photoshop in jo pretvoril v črnobelo:

Takšna se mi zdi dobra, saj je že njegov izraz na obrazu dovolj barvit, da barv ne potrebuje.

Pa mi je vseeno všečna tudi barvna varianta, predvsem zaradi neobičajnih barv, ki sem jih dobil z igranjem z barvnimi kanali in levelsi:


Vem, moti marsikaj. Pozornost nase vleče "teglc", pa patike v ozadju, mogoče rez (čeprav je čisto šolski), linije .... Ampak to ni slikanje v studiu in z modelom, ki mu lahko naročiš kakšen izraz naj naredi na obrazu. To je trenutek, ki traja sekundo....Seveda pa bom delal na tem, da bo naslednjič marsikaj bolje ....

Ni komentarjev:

DDD - Dva ducata dopustniških

Tudi letos smo se za glavni poletni dopust odločili za destinacijo, ki je toliko oddaljena, da si je za potovanje potrebno izbrati polet z ...