ponedeljek, 1. oktober 2007

Pečenje kostanja

Dejstvo je, da je skoraj ni jeseni, ko narava ne bi dala na razpolago tiste, letnemu času najbolj specifične plodove. Poleg seveda obilice gob v gozdovih, tam ne primanjkuje kostanja. Sam sicer nisem pretiran ljubitelj pečenega ali kuhanega (lahko bi dejal, da ga za konzumiranje ne maram), ampak so mi dogodki kot je pečenje tega, bolj pri srcu. Pač eden izmed razlogov več, da se družba dobi z razlogom in se ima fino.

Tokrat je bila lokacija v naprej neplaniranega dogodka v četrtek, 27.09. Plava laguna v Celju. Tastova garaža, ki je včasih vse prej kot prostor za parkiranje vozil se je tako prelevila v piknik prostor:

Pogled iz garaže na plavo laguno. Ljubljanska 64 - 54.

Medtem ko je najin otrok spal v avtomobilu in sem čakal na zbor družbe ter začetek dogodka, sem se malce igral. Ninine besede tik pred škljcoem: "Kaj spet strašiš s tem fotoaparatom???"

Košara surovih plodov, ki se jim v tistem trenutku ni pisalo nič kaj dobrega....

Tast in svak. Pred pečenjem je treba v kostanj zarezati ....

...pripraviti "kurišče", ....

... in pijačo. V steklenici verjetmite mi, ni voda! :) Lahko ugibate, kaj paše k pečenemu kostanju.
Preveriti je treba jakost ognja in ...

...kmalu začne kostanj dobivati užiten izgled.

A bo kdo?


Vonj po pečenem kostanju se je po "laguni" začel hitro širiti in lačni želodčki so prihajali .... Tinko z vnkukom Simonom.

Kaj kmalu nas je bilo kar nekaj ...

In še ena izmed zadnjih porcij ....

Po precejšnji količini zaužitega kostanja in kakšnem dcl popite "tekočine" se nasmeh kar sam nariše na ustnicah... :)


Letnemu času primerno se je tako zgodil kostanjev piknik. Upam, da komu s temi fotografijami nisem naredil prevelikih skomin, pa saj imate vsi možnost - gozodovi kar sami vabijo k nabiranju teh neokrnjenih, brezplačnih plodov. V trgovinah je namreč za kg surovega kostanja potrebno odšteti več kot 4 €. Pa naj kdo reče, da je samo kruh drag....

1 komentar:

Spela pravi ...

Njam najm kostanj :) Jst ga imam full rada, pa ga doma nikoli ne pečemo. Ga dobim kje drugje al pa si ga parkrat na sezono kupim v mestu :)

Vidim, da ste uživali :)

DDD - Dva ducata dopustniških

Tudi letos smo se za glavni poletni dopust odločili za destinacijo, ki je toliko oddaljena, da si je za potovanje potrebno izbrati polet z ...