ponedeljek, 3. september 2007

LePlac - Fantasy party

V petek, 31. 8. 2007 se je v Coctail baru LePlac v Šempetru odvijal Fantasy party z naslovom Club Edition. Delal sem kot eden izmed 3 DJ-ev, vmes pa sem si seveda dal duška s fotografiranjem. Nastalo je kar nekaj fotk, objavljam tiste zanimivejše. Sicer niso nič cropane, torej sta kadriranje in kompozicija originalni. Edina obdelava je bila v Lightroomu, saj sem slikal v RAW.

Ura 20:00. Še prazen šank.

Lokal smo okrasili z baloni.

Resident DJ - Dean Deen.

Osnovno orodje vsakega klubskega DJa -gramofon.

Sveže zaljubljeni prijatelj Aljaž s punco Matejo.

Novinar Tilen z "oboževalko".

Ko so ljudje videli kako velikega imam - fotoaprat, so se nastavljali...

....in nastavljale....

...in nastavljala (novinarka Jasmina)

Emil - zmagovalec Bara 2.

Ljudje v elementu in...

...nepopisna gneča.



Verjetno je mislil V kot Victory oziroma zmaga. :)

Mr. Andy DJ med oboževalkama!
Ta leva je baje Julie iz New Yorka.
Go-Go plesalka.
Nekaj pozerjev ....
...in pozerk!


Tako. Pa sem kolikor tolikor izkoristil tehniko. Zaslonka 2.8 je pripomogla k nizjemu ISO-u, flash k bounce back efektom, battery grip pa k oprijemu in boljši vzdržljivosti. Če so vam všeč, pa komentirajte sami. Več fotografij pa na strani Deana Deena in Radiu Fantasy!

4 komentarji:

UrosG pravi ...

Dober si ujel tole dogajanje. Mal te je sicer bounce "jebal" in so nekatere face mal temne. Ampak je izplen dober. Meni ponavadi v takih razmerah manj rata. Si pa lepo začel s kadriranjem, mogoče tu in tam kakšno stvar odrezal (prsti pr victory) ampak na napakah se učimo.

Trenutno se ukvarjam s syncanjem flesha in aparata v smislu master slave. Pa še mi ni uspel, bo treba navodila prebrat :D

Gregor Barič - Baro pravi ...

Hvala za kritiko. Ja, res me je bounce jebal, ker je plafon rdeč. Nisem namreč smel usmerit direktno 90 stopinj, ampak malce bolj naprej in potem je spodnji del obraza bolj v temi. Žal pa Canon Speedlite 420ex nima možnosti za beli kartonček, ki bi usmeril del žarka tudi naprej. Škoda, da si ga nisem nalimal s selotejpom.... :)

Ja kadriranje pa je tud problem, ker je gužva in se ne moreš vedno premaknit točno tako, da bi ujel vse kar bi hotel. Pa po pravici rečeno sem ga imel tudi malce pod kapo, da čisto zbran nisem mogel bit... ;)

Res pa je, da se na napakah učimo.

Sicer pa takšne fotke nastanejo res samo če uporabljaš M oz. TV način, kjer nastaviš fiksno na recimo 1/30 in dobiš avtomatično zraven ambientalno svetlobo. Vse manj od 1/30 totalno zatemni ozadje....

Matjaž Očko pravi ...

ja, tu in tam te je zmatral.. poskusi fleš dat direkt, pa difuzor ven, pa bo ;)
ps: testiraj iso 800, odprta blenda in čas pol sekunde (pri povečanem flešu)... pride še bolj noro :) vmes pa kak efekt, recimo zoom, paning, rotacijo.. cool! :)

Gregor Barič - Baro pravi ...

@Matias. Difuzor? 420ex ga nima. :( Misliš, da bo tudi v redu, če nalepim kak bel lakiran kartonček? Sej zato so tudi temne spodaj.

Verjameš ali ne. V praznem LePlacu sem testiral vse živo in tudi nastavil ISO 800. Dal sem na M in nastavil 1/6 sekunde. Flash expozicijo sem povečal. Potem pa jabi +vodka in se spomnim, da sem se vmes nekaj igral z "seti" v nastavitvah in sploh vem ne, kdaj sem dal na TV in kdaj se mi je nastavilo na ISO 200. Ko sem EXIF gledal potem naslednji dan sem bil prav šokiran, da sem imel iso na 200 - halooo, to je za podnevi, to je osnova.

Kaj čem. Drugič bom šel v zadevo čisto trezen in si dal duška z experimentiranjem. Itak pa se ne bom nikoli mogel kosat s tvojimi "trofejami", to vem! :)

Vseeno hvala za kritike, čeprav so pa vseeno boljše kot pa s kakšnim kompaktom, za tem stojim. :)

DDD - Dva ducata dopustniških

Tudi letos smo se za glavni poletni dopust odločili za destinacijo, ki je toliko oddaljena, da si je za potovanje potrebno izbrati polet z ...